Press "Enter" to skip to content

VIDEO MAI declarație de presă după înmormântarea interlopului Emi Pian: Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni

Ministerul Afacerilor Interne reacționează, în urma criticilor apărute în spațiul public, potrivit cărora polițiștii și jandarmii au scăpat situația de sub control. Prin vocea purtătorului de cuvânt, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, conducerea MAI a transmis, duminică, faptul că efectivele MAI au demonstrat că pot gestiona în mod efectiv situația din teren și, ca atare, nu au fost înregistrate evenimente semnificative. Precizările MAI vin în ziua în care a avut loc înmormântarea fostului lider al clanului Duduianu, Emi Pian, ucis la începutul acestei săptămâni după o răfuială între clanurile interlope din București. Astfel, au existat îngrijorări cu privire la producerea unor incidente violente la înmormântarea interlopului, unde ar fi urmat să participe foarte multe persoane.

“Conducerea MAI vrea să adreseze mulțumiri efectivelor care au acționat în ultime zile pentru protejarea cetățenilor din întreaga țară într-un context extrem de dificil.

Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetățenii. Fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de evenimente sportive, culturale, religioase, de evenimente private sau alte tipuri de procesiuni.

Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar, de fiecare dată, strucuturile MAI au acționat astfel încât să reducă aceste riscuri iar oamenii să nu aibă de suferit.

Așa cum știți, în ultimele zile, în spațiul public, structurile MAI au fost ținta unor critici, anumite persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt suficient gestionate și că polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control.

În ciuda criticilor din spațiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona efectiv situația și datorită modului în care au acționat nu s-a produs niciun incident semnificativ”, a afirmat Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, angajații MAI au luat măsuri concrete de prevenire, astfel încât astăzi să nu existe alte victime omenești, scandaluri sau tulburare grava a ordinii publice.

“Jandarmeria și Poliția au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.

Criticile din spațiul public pot fi constructive, dacă sunt realizate cu bună credință. Întotdeauna ne-am autosesizat, dacă a fost necesar.

Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și jandarmii și-au făcut datoria. Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost desigur sancționate.

Suntem aici pentru a proteja cetățenii României și nu vom tolera încălcarea legilor”, a mai transmis Dajbog, de la sediul Ministerului Afacerilor Interne.