Press "Enter" to skip to content

Viktor Orban nu mai vrea să le plătească indemnizații romilor si deținuților: Este profund incorect să obțină bani fără să muncească

Guvernul ungar a anunțat joi lansarea unei noi consultări naționale a cetățenilor, pe tema indemnizațiilor legale acordate deținuților și romilor, sever criticate în ultimele luni de premierul Viktor Orban, relatează agențiile AFP si MTI, preluate de Agerpres.

Orban a declarat recent că este ”profund incorect” ca romii ”să obțină bani fără să muncească”.

“Este lipsit de sens ca statul să plătească anual miliarde de forinţi condamnaţilor” pentru condiţiile din închisori, a declarat la o conferinţă de presă şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

Guvernul ungar a anunţat în luna ianuarie suspendarea plăţii indemnizaţiilor acordate deţinuţilor drept compensaţie pentru condiţiile inadecvate din închisorile suprapopulate ale Ungariei. Potrivit executivului condus de Viktor Orban, organizaţii „finanţate din străinătate şi care se pretind a fi organizaţii de apărare a drepturilor omului’” au reuşit să creeze un model de afaceri cu ajutorul unor asemenea dosare care pot fi câştigate în serie prin verdicte ale Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) ori ale instanţelor ungare.

Pe de altă parte, începând din luna septembrie Viktor Orban a respins plata unor despăgubiri de circa 300.000 de euro obţinute în instanţă de familii de romi care au reclamat segregarea şcolară a circa 60 de copii romi. Şeful executivului ungar a apreciat că este “profund incorect” ca familiile rome să “obţină bani fără să muncească”, potrivit AFP.

Integral pe Digi24

Lasă un comentariu