Press "Enter" to skip to content

Violeta Alexandru nu se lasă. Va face în continuare demersuri pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: Avem o problemă de corectitudine în societate

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, spune că vrea în continuare interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea adoptată în acest sens.

Ministrul spune că vrea “continuarea acestui proiect în altă formă juridică”. “Eu nu spun că este vina persoanei care se pensionează la 45 de ani, dacă acesta e cadrul legal, eu spun că avem o problemă de corectitudine în societate. (…) Deşi Curtea Constituţională a apreciat că nu se poate interzice cumulul pensiei cu salariul (…) personal aş dori să continui acest proiect, evident, într-o altă formă juridică pentru că mi se pare o măsură care aşază puţină corectitudine într-o zonă în care noi nu suntem corecţi cu noi înşine”, a spus Alexandru, la România TV.

Reglementarea se afla printre modificările aduse la OUG 114. CCR a declarat neconstituţională adoptarea, prin asumarea răspunderii de către Guvern, a ordonanţei respective.